Филето се оставя да отлежи няколко дни в хладилник. Месото се нарязва така, че да се получи лист, от който ще се навие руло. Месото се посолява, поръсва се с черния и червения пипер. Твърдо сварените яйца се нарязват на четвъртинки. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата и кашкавалът се поставят по дължина на месото. Месото се навива на руло и се връзва с конец. Направеното руло се задушава в нагорещено растително масло. Добавят се морковите, керевизът и няколко зърна черен пипер. Сипва се вода, посолява се и ври до омекване на месото. Месото се изважда, поставя се в тавичка, намазана с растително масло, и се запича 15-20 минути в нагорещена фурна до зачервяване. От бульона, в който е вряло месото, се изважда дафиновият лист и се пасира. Рулото се поднася, нарязано на филии, с гарнитура от задушени или варени зеленчуци, а сосът - в сосиера.